Projekti

Operacija grad svojim je djelovanjem usmjerena prema iznalaženju održivih i inovativnih modela upravljanja javnom infrastrukturom, aktivnim uključivanjem različitih dionika te, kroz suradnički proces promišljanja, kreiranja i provođenja tih modela u praksu.  Nakon suosnivanja Pogona kao institucije kojom suupravljaju organizacije civilnog društva i Grad Zagreb, nastavlja raditi na unapređenju modela suupravljanja i korištenja javne infrastrukture. Kritičkim promišljanjem kulturnih praksi i društvenih potreba svoje djelovanje usmjerava prema koncipiranju transsektorskih odgovora na postavljene probleme. Aktivnim radom na jačanju pozicije organizacija nezavisne kulture i mladih te taktičkim umrežavanjem među njima kao i s organizacijama civilnog društva koje djeluju u području ljudskih prava, solidarne ekonomije i ekologije, interkulturalnosti i intergracije te u suradnji s javnim institucijama intenzivno radi na promociji koncepta društveno-kulturnih centara kao novog modela korištenja javne infrastrukture. 

Opisano djelovanje Operacije grad podijeljeno je u četiri programa (1. Su-upravljanje Pogonom, 2. Institucionalna inovacija i kulturna politika, 3. Osnaživanje lokalnih scena, prijenos znanja i umrežavanje i 4. Uključiva urbana transformacija) koji obuhvaćaju aktivnosti i projekte koje organizacija provodi i koji su temeljeni na njenim osnovnim ciljevima. 

Projekti koje provodimo na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini odraz su svih četiri navedenih programa i opisanog djelovanja organizacije. 

Arhiva projekata

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.