REG.lab.

Naziv projekta:  Regionalni laboratorij: Novi kulturni prostori i mreže kao pokretači inovativnog i održivog razvoja regionalne suradnje odozdo prema gore (Regional Lab: New Culture Spaces and Networks as drivers of an Innovative and Sustainable Bottom-up Development of Regional Collaboration – skraćeno: REG.lab.)

Nositelj projekta:  KOOPERATIVA - Regionalna platforma za kulturu

Partneri:

  • Anibar (Kosovo)
  • Društvo Asociacija (Slovenija)
  • Jadro Asocijacija (Sjeverna Makedonija)
  • Operacija grad (Hrvatska)
  • Asocijacija NKSS (Srbija)
  • OKC Abrašević (BiH)

Razdoblje provedbe projekta: 15. siječnja 2021. do 15. siječnja 2024.

Ukupna vrijednost projekta:  424.010,00 EUR

Sažetak projekta:  Projekt okuplja mreže i kulturne centre iz šest zemalja regije: Anibar (Kosovo), Društvo Asociacija (Slovenija), Jadro Asocijacija (Sjeverna Makedonija), Operacija grad (Hrvatska), Asocijacija NKSS (Srbija) i OKC Abrašević (BiH). Nadovezujući se na inovativne prakse koje se razvijaju na pojedinim nezavisnim scenama, cilj je ponuditi okvir i infrastrukturu za razmjenu, osnaživanje i zagovaranje novih, demokratičnih i participativnih modela upravljanja, kao i za regionalno povezivanje i djelovanje nezavisnokulturnih aktera.

Tijekom trogodišnjeg perioda provodit će se niz raznovrsnih aktivnosti, uključujući diskurzivne, edukacijske, zagovaračke i izdavačke. Takvom intenzivnom suradnjom nastojat će se dati regionalni, solidaran odgovor na krizu ne samo kulturnih sektora na ovim prostorima, nego i širih demokratskih procesa u našim društvima.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, u sklopu natječaja namijenjenog jačanju kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na zapadnom Balkanu, raspisanog u okviru programa Kreativna Europa.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.