Operacija grad izdala knjigu: WEAVING SPACES

Operacija grad u suradnji s Kooperativom - Regionalnom platformom za kulturu izdala je sourcebook o (nezavisnoj) kulturnoj infrastrukturi na području Jugoistočne Europe. 

Ova knjiga govori o iskustvima u uspostavljanju, razvijanju i izazovima održavanja nezavisnih kulturnih prostora u 6 zemalja: Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Kosovu. Knjiga nastoji problematizirati i pružiti uvid u to kako su zajednički napori kulturnih praktičara diljem Regije da se osigura adekvatna prostorna infrastruktura za rad i produkciju upućivali na činjenicu da su ti praktičari i radnice, često marginalizirane, morale biti krativne u kreiranju prostora slobode gdje su se raznovrsne i različite prakse i estetike mogle provoditi i producirati. Iako nisu svi ti napori bili uspješni, željeli smo ovom knjigom pružiti pregled te borbe u 6 zemalja koje dijele zajednički historijat. Nadamo se da će knjiga poslužiti kao inspiracija za daljnju borbu za (javnu) kulturnu infrastrukturu koja počiva na principima participativnog upravljanja, uključivanja zajednice te solidarnosti. 

Knjiga je nastala od strane kulturnih praktičara i praktičarki te je njima i namijenjena. 

Autorstvo knjige potpisuje istraživačica Leda Sutlović. 

Izvršna urednica je Mirela Travar. 

Urednički tim čine: Iva Čukić, Ronald Panza, Karolina Babič, Vullnet Sanaja, Iskra Geshoska, Mirela Travar, Marija Krnić 

Knjiga je dostupna na poveznici.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.