Prijave za edukaciju za mlade aktiviste i aktivistkinje o zagovaranju za kvalitetnije prostore u nezavisnoj kulturi i civilnom društvu

Operacija grad te poziva na edukaciju koju organiziramo 10. i 11. prosinca namijenjenu mladim aktivistkinjama i aktivistima koji_e se žele educirati o tome kako zagovarati za kvalitetnije prostore i prostornu infrastrukturu u nezavisnoj kulturi i civilnom društvu.

Prostori su jedno od ključnih problematskih područja za rad u lokalnoj zajednici. U gotovo svim mjestima u Hrvatskoj svjedočimo infrastrukturi koja stoji prazna, propada ili se jednostavno loše i nedovoljno koristi. Od prostora klubova mladih, do prostorija udruga gdje se pružaju socijalne usluge pa sve do kulturno-društvenih prostora gdje idemo na izložbe, recitale, projekcije i koncerte, potrebe ima gotovo svugdje, a mogućnosti često sve manje.

Operacija grad je platforma 27 organizacija koje se bave nezavisnom kulturom i mladima u Zagrebu te koja je osnovala Pogon - zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade kao društveno-kulturni centar u Zagrebu koji funkcionira po principu civilno-javnog partnerstva, tj. osnovali su ga i zajednički njime upravljaju Operacija grad i Grad Zagreb. Kroz naš rad usredotočili_e smo se, između ostalog, na očuvanje i razvoj prostora nezavisne kulture, što radimo i kroz našu Mrežu društveno-kulturnih centara gdje podržavamo osnivanje novih društveno-kulturnih centara i razvoj postojećih, poput Pogona, Rojca u Puli, Doma mladih u Splitu, itd.

Ovom edukacijom želimo potaknuti interes i angažman mladih aktivista i aktivistkinja da se bave ovom temom s nama pa ako te ova tema zanima, želimo tebe!

Kroz ovaj vikend program, imat ćete priliku učiti od stručnjaka_inja koji_e se već dugi niz godina bave razvojem nezavisne kulture, zagovaranjem, javnim politikama te modelima participativnog upravljanja prostorima i javnim dobrima, što Operacija grad aktivno zagovara kao rješenje.

Trajanje edukacije je:

10.12. – 10:00 – 15:30

11.12. – 10:00 – 14:00

Edukacija će se održavati u Maloj dvorani Pogona – zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade i to isključivo uživo te je otvorena osobama koje žive na području Zagreba. Svim sudionicima_ama bit će osiguran ručak oba dana.

Ako se želite prijaviti, molimo vas da ispunite ovu prijavu: https://forms.gle/KrgLz4jj99yiSuiK6, najkasnije do 25.11. do kraja dana.

Za bilo kakva pitanja, slobodno se obratite na sven@operacijagrad.net.

------------------

Projekt Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje je podržan sa € 149.940 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je Operacija grad (Zagreb), a partneri Savez udruga Klubtura (Zagreb), Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva (Zagreb), Platforma za društveni centar Čakovec (Čakovec), Savez udruga Kaoperativa (Karlovac), Platforma doma mladih (Split), Art radionica Lazareti (Dubrovnik), Savez udruga Rojc (Pula), Savez udruga Molekula (Rijeka) te Mreža društveno-kulturnih centara (Zagreb). 

Ovaj događaj organizira se uz financijsku podršku Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.