Otvorene prijave za Regionalni mentorski program za kulturne radnike/ce i umjetnike/ce

Pozivamo vas da se prijavite na Mentorski program koji se organizira u sklopu projekta Reg.Lab. na kojem je Operacija grad jedna od partnerskih organizacija. 

Cilj Mentorskog programa je proširiti znanja i vještine kulturnih radnika/ca i umjetnika/ca potrebnih za uspješnu provedbu transnacionalnih kulturnih programa (digitalni alati, angažman publike, tehnička produkcija, inovativni modeli upravljanja, napredno međunarodno programiranje itd.).Program kombinira peer-to-peer logiku razmjene iskustava i vještina sa stručnošću te pruža sedam mjeseci kontinuirane podrške iskusnih mentora i mentorica iz Jugoistočne Europe.

Program će uključivati uvodni događaj uživo i radionicu,, 5-10 online sastanaka s mentorom, završno okupljanje te evaluaciju programa. Program mentorstva započet će u travnju i završiti najkasnije u listopadu 2023.

Prijaviti se mogu nevladine organizacije iz područja nezavisne kulture, umjetnosti ili kreativnih industrija koje imaju službeno sjedište u jednoj od sljedećih zemalja: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Sloveniji. 

Mentorski program dio je projekta Reg Lab, sufinanciranog od strane Europske unije. Projekt se nadovezuje na postojeća iskustva i suradnje te dalje razvija regionalnu i europsku razmjenu, stvarajući dinamičnu shemu umjetničke razmjene između kulturnih centara, stvarajući znanje temeljeno na dokazima o novim participativnim modelima djelovanja, izgrađujući kapacitete i vještine umjetnica_ka te kulturnih radnika i radnica za regionalno i međunarodno djelovanje, kao i podizanje vidljivosti regionalne suradnje na lokalnoj i europskoj razini. Projekt provodi konzorcij sastavljen od partnerskih organizacija iz šest zemalja Jugoistočne Europe: Anibar s Kosova, Društvo Asociacija iz Slovenije, NKSS iz Srbije, Udruga Jadro iz Sjeverne Makedonije, Operacija grad iz Hrvatske i OKC Abrašević iz BiH.

Sve informacije o načinu prijave, kriterijima i mentorima možete pronaći ovdje.

Poziv je otvoren do 1. ožujka.

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.