ONLINE SAVJETOVANJE o smjernicama za unapređenje kulturne politike

Ovim putem vas pozivamo da se uključite u javno savjetovanje o izrađenim preporukama za unapređenje javnih politika koje se tiču infrastrukture za kulturne i društvene aktivnosti.

Objavljeno je 6 dokumenata smjernica koje obuhvaćaju različita tematska područja koja se tiču infrastrukture za kulturne i društvene aktivnosti. Mišljenje, iskustva i komentari na dokumente bitni su nam za unapređenje samih smjernica i načina na koji komuniciramo njihov sadržaj prema donositeljima odluka kroz provedbu strukturiranih dijaloga i daljnje zagovaračke aktivnosti. Različite perspektive mogu nam poslužiti da bolje prepoznamo problematične točke, potencijalna unapređenja i procijenimo vaše prioritete i zadovoljstvo izrađenim preporukama.


Komentari na izrađene smjernice podnose se putem google obrasca za svaku pojedinu smjernicu do 15. rujna 2023. godine.

Dokumentima smjernica i obrascima za unos komentara možete pristupiti preko linka:

https://www.clubture.org/novosti/javno-savjetovanje-o-smjernicama-za-javne-politike-koje-se-ticu-infrastrukture-za-kulturne-i-drustvene-aktivnosti

Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju!

 

***
Projekt “Nova javna kultura i prostori društvenosti” se nadovezuje na postojeće suradnje organizacija koje su u svojim lokalnim sredinama inicirale proces uspostave društveno kulturnih centara na temelju sudioničkog upravljanja, a ovime se dodatno učvršćuje postojeća suradnja te širi na druge aktere, nove organizacije civilnog društva, akademsku zajednicu i lokalne kulturne institucije/kulturne centre. Kroz raznovrsne kapacitete geografski disperziranih partnera i njihovu povezanost s lokalnim zajednicama i organizacijama civilnog društva osigurava se slojevito promišljanje nove javne kulture i njene važnosti za društveni razvoj. Svrha projekta je stvoriti znanstveno utemeljenu podlogu za reformu kulturne politike koja će unaprijediti okvir za lokalne infrastrukture za kulturu i društvenost te omogućiti decentralizaciju, veću inkluzivnost i dostupnost te razvoj sudioničkog upravljanja.

Projekt “Nova javna kultura i prostori društvenosti” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Nositelj projekta je Savez udruga Klubtura. Partneri u projektu su: Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Savez udruga Kaoperativa, Platforma Doma mladih, Art radionica Lazareti, Savez udruga Molekula, Savez udruga Rojca, Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Savez udruga Operacija grad, Platforma za Društveni centar Čakovec, Drugo more.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.