Održan godišnji sastanak mreže DKC-HR

Ovog ljeta u sklopu projekta “Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje” održan je godišnji sastanak Mreže DKC-HR. 

Sudionici sastanka bili su predstavnici i predstavnice udruge Operacija grad (Zagreb)Art Radionice Lazareti (Dubrovnik)Platforme Doma mladih (Split), SU Molekula (Rijeka),Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK (Koprivnica)Platforma Hvar (Hvar)KAoperativa (Karlovac), SU Klubtura (Zagreb) te ustanove POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade.

Tijekom godišnjeg sastanka Mreže DKC-HR, mapirala se trenutna situacija članica mreže odnosno u DKC-ovima diljem Hrvatske. Uz mapiranje, uz pomoć predstavnica udruga članica, razgovaralo se i pokušalo definirati potrebe u daljnjem razvoju Mreže.

Na sastanku su sudjelovale i predstavnice partnera Kurziv (Zagreb), čiji portal kulturpunkt.hr, godinama prati i izvještava o (razvojnim) procesima u području participativnog upravljanja u kulturi. 

Ovaj sastanak dolazi u ključnom trenutku utiranja puta prema kvalitetnijem policy okviru djelovanja DKC-ova, odnosno, procesu izrade Kodeksa dobre prakse civilno-javnih partnerstva te analize postojećeg policy okvira. 

Tako je sastanak Mreže DKC-HR ujedno predstavljao i zajednički razgovor mapiranja situacija ključnih za izradu Kodeksa, kao i pripremu za strateško planiranje Mreže koje će se održati od 14. do 17. listopada 2021. na Hvaru, uz lokalnu koordinaciju članice Mreže: Platforme Hvar. 

Projekt Kulturna politika odozdo – Od dobrih praksi društveno-kulturnih centara do održivog okvira za sudioničko upravljanje je podržan sa € 149.940 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Upravitelj Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj je konzorcij u sastavu Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, Zaklada za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centrom za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

*Ovaj članak objavljen je izvorno na web stranici mrezadkc.hr

mrezadkc.hr

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.