Završna konferencija dvogodišnjeg projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!

Završna konferencija dvogodišnjeg projekta Svi za Pogon — Pogon za sve!, koji okuplja niz sudionika na temelju civilnog i javnog partnerstva, održana je u ponedjeljak u Zagrebu predstavljanjem njegovih rezultata.

Završna konferencija projekta Svi za Pogon – Pogon za sve! 30.11.2020. Pogon, Jedinstvo

U dvije edicije održano je 11 kulturno-umjetničkih programa svih formata, te brojne radionice za djecu i odrasle, kao i kvizovi i koncerti, rečeno je. Program je ocijenjen uspješnim, premda je na području civilnog i javnog partnerstva ostao niz nedoumica i neriješenih problema, osobito vezanih za nepostojanje zakona.

Ostvareni su novi komunikacijski kanali između za dva sektora, te uspostavljena trajnija mreža odnosa, a cilj je uspostaviti održivost tih odnosa, rečeno je. Organizirana je i međunarodna konferencija o primjerima dobre prakse civilno-javnih partnerstava te provedena javna kampanju radi podizanja vidljivosti i osvještavanja važnosti sudioničkog upravljanja.

Tiskane su publikacije ‘Trasiranje puta novim modelima upravljanja: uspjesi u limbu asimetričnih partnerstava’ koja mapira razvoj sudioničkog upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj, te studija slučaja ‘Praksa bez pravnog okvira’, prva koja analizira različite modele participativnog upravljanja u šest kulturnih centara grada Zagreba.

Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a uz Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, na projektu kao partneri sudjeluju Grad Zagreb i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.5 milijuna kuna HRK, od kojih Europska unija sufinancira 2.1 milijuna kuna kroz Europski socijalni fond.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close