Započinje druga Pogonova Participativna sezona!

Za drugu ediciju Participativne Pogonove sezone pristiglo je 23 prijave te je nakon procesa žiriranja izabrano 6 programa.

Druga sezona započinje 4. veljače programom Meet me at the Fashion Week, na kojem će se predstaviti nova kolekcija Marijane Cigić, a u kojoj odabrani modeli izlaze iz svojih uloga.

Razmišljajući o hodu modela, njegovoj izloženosti kao i potpune lišenosti njegove osobnosti izvan konteksta modne revije, možemo pronaći poveznice sa situacijom koja je u svakom smislu obilježila današnju Europu. Tisuće ljudi koji prelaze granice, hodaju već dobro utabanim rutama, izloženi svijetu koji ih promatra isključivo kao skupinu potpuno lišenu bilo kakve osobnosti svakodnevna je slika koju gledamo. Predstavljajući novu kolekciju Marijane Cigić koja svojim nenametljivim odjevnim komadima ostavlja dovoljno prostora da, ogrnuti zemljanim tonovima i zanimljivom estetikom geometrijske apstrakcije, odabrani modeli izađu iz svoje uloge. Marijanine forme u sebi nosi duh autentičnosti i iskrenosti, a s druge se strane suprotstavljaju organskim oblicima, streme određenoj depersonalizaciji, uniformnosti, asketizmu.

Performans će se održati u organizaciji Gastritis teatra i Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, s početkom u 20.00 sati.

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2020. i dio je projekta “Svi za Pogon – Pogon za sve!” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

%d blogeri kao ovaj:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close